Vi har tidligere hatt flere rapporter om denne saken her på derimot.no. For det første skyldes Huaweis fremgang sterk fremgang i produktutviklingen. De har nå svært gode og billige mobiltelefoner og annet utstyr.
Men det viktigste er at deres nye teknologi blokkerer vestlig overvåkning, slik tilfellet har vært tidligere. Vesten mister vesentlig tilgang til informasjon som de hadde tidligere gjennom det gigantiske overvåkningssystemet «Five eyes». Dette systemet kjenner få i vesten til. Vår frie presse informerer ikke sin egen befolkning om slikt. Også det er påfallende. Det er ingen tilfeldighet at kravene om boikott av Huawei kommer først til de fem deltakerlandene i «Five Eyes.»

Om Kina har teknologi som gir dem informasjon om den elektroniske trafikken i vesten slik det påstås kan ikke jeg vurdere. Men uttalelsen under forteller om en stadig mer tilspisset situasjon hvor desperasjonen blir stadig mer fremtredende.
Men når en begynner å henge etter teknologisk kan ikke det løses ved forbud mot det beste utstyret. Det er bare utvikling av nye og bedre produkter som kan skape fremgang. hvis ikke vesten klarer dette er de dømt til å tape.
Knut Lindtner
Storbritannias forsvarsminister uttrykker ‘stor bekymring’ for Huawhei sin rolle i eget 5G nettverk
UKs forsvarsminister Gavin Williamson la for dagen alvorlige bekymringer vedrørende anvendelsen av den kinesiske høyteknologigiganten Huawei i Storbritannias 5G nettverk og sa at Beijing noen ganger opptrådte «på en ondskapsfull måte.»

«Jeg har alvorlige, veldig dype bekymringer knyttet til at Huawei leverer 5G nettverket i Storbritannia. Dette er noen vi må se veldig nøye på… Vi må få under lupen hva slike partnere som Australia og USA gjør for å forsikre seg om at de har maksimal sikkerhet på dette 5G nettverket og vi vil måtte innse det faktum, som nylig har blitt avslørt, at den kinesiske staten noen ganger opptrer på en ondskapsfull måte», sa Williamson ifølge sitatet fra avisa Daily mail.
Williamsons bemerkning fulgte en nylig uttalelse av Alex Younger, sjefen for UKs etterretningtjeneste (M16), som som hevdet at London selv skulle avgjøre hvor bekvemmelig avhengigheten av kinesisk teknologi er for Storbritannia ved utviklingen av 5G-nettverket .

Huawei har nylig stått ovenfor påstander om at selskapet hadde vært knyttet til den kinesiske regjeringen. Tidligere i år har Australia, Japan, New Zealand og USA forbudt den kinesiske telekommunikasjonsgiganten fra å delta i regjeringskontrakter. I tillegg har FBI-direktør Christopher Wray foreslått at Huawei kan forbedre kapasiteten til den kinesiske regjeringen i å utføre «skjult spionasje.»
I tillegg rapporterte Wall Street Journal i november at USA hadde oppfordret sine allierte til å avstå fra bruken av Huawei på grunn av sikkerhetsproblemer.
I mellomtiden sier Huawei at det ville fortsette å bygge opp konkurrerende kapasitet i å skape 5G-nettverk til tross for tillitskrisen fra Vestlig side.
Oversatt av: Jostein Bjoerkmo
1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 415 ganger.
Ingen kommentarer