Det er ikke i USAs interesse med avspenning og nedrustning på den koreanske halvøyen. Da risikerer de å miste grepet de har hatt siden 2. verdenskrig på Sør-Korea. Formelt har de ikke innvendinger mot den ny samtalene som er innledet mellom sør og nord, men en skal ikke skrape mye på overflaten for å forstå at det er det motsatte som er tilfelle. Avspenning, normalisering og nedrustning er ikke i USA strategiske interesse.

Hvem tjener på krig? Lockheed Martin, Halliburton, Boeing, Raytheon (De største firmaene i det militære-industrielle komplekset)
Og ikke minst er angsten for økende kinesisk innflytelse en viktig drivkraft for å opprettholde spenningen. For Kina lokker med investeringer og andre økonomiske godbiter både for Nord- og ikke minst Sør-Korea. Avspenning betyr at USA ikke kan opprettholde sitt militære press mot Kina hvor Sør-Korea er en sentral militær brikke. Filippinene under Duterte har bitt på det kinesiske økonomiske agnet og er blitt en mer tvilsom militær alliert.
Japan under den konservative regjeringen holder fortsatt stand, men Kina er i ferd med åpne lommeboken også overfor dem. Hvem vet hva de kan finne på når de får smaken på kinesiske kapital og investeringer?
Det beste for det militære-industrielle komplekset som i stor grad er de som nå styrer i USA er å sørge for at krigsfaren holder seg. Avspenning, nedrustning og fredelig sameksistens betyr at disse destruktive samfunnskreftene mister grepet. Det er i lys av dette perspektivet jeg forstår meldingen under.
Knut Lindtner
USA utplasserer fly på Guam som kan ha atomvåpen mens forhandlingene mellom de to koreanske statene foregår.
Overraskende utvikling samtidig som det snakkes om snik-angrep
Jason Ditz
Under de tosidige samtalene mellom Nord- og Sør-Korea denne uken har USA utplassert tre B-2 Spirit bombefly med kjernefysisk kapasitet på Guam og 200 flygere. Guam-basen har lenge vært vurdert som et mulig utgangspunkt for et USA-angrep mot Nord-Korea.

B-2 Spirit stealth bombefly
En tilleggsinformasjon til denne utviklingen, selv om USA aldri formelt har hatt innvendinger til disse felles-samtalene, var at det forelå rapporter om at Trump-administrasjonen diskuterte muligheten for å gjennomføre et avgrenset snik-angrep mot Nord-Korea.
Selv om rapportene antydet at et slik angrep mest sannsynlig ville ligge frem i tid, kanskje under vinter-OL, har utplasseringen av bombeflyene uten tvil ført til tilleggs-spenning på den koreanske halvøyen. Forhandlingene var ment å dempe spenningene noe.
Å plasserte bombefly med kapasitet til å levere atombomber på Guam like før vinter-OL og rett etter at Trump skrøt av sin stor kjernefysiske knapp ville måtte føre til en sterk øking av uro og bekymringer i hele regionen og en voksende krigsfrykt.
Oversatt av Knut Lindtner
https://news.antiwar.com/2018/01/11/us-deployed-nuke-capable-bombers-to-guam-during-korea-talks/
1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 475 ganger.
1 Kommentar
Smoke and mirrors. (Røyk og speil er et idiom for en villedende, bedragerisk eller ubetydelig forklaring eller beskrivelse).
Nord-Korea er en vasallstat til Kina og er en trygg og god nabo. 90% av alt dem foretar seg går igjennom Kina. Nord-Korea blir ansett for en fattig nasjon, men har har faktisk mye ressurser i «bakken» som kinesere gjerne vil ha monopol på. (Jern, gull, magnesitt, sink, kobber, kalkstein, molybden og grafitt). «An estimate from 2012 by a South Korean research institute values the North’s mineral wealth at $10 trillion, 20-odd times larger than that of the South». https://www.economist.com/blogs/graphicdetail/2016/05/korea-opportunities Så skal det bli krig på den koreanske halvøy så må zionistene har mer makt over Kina enn det jeg er klar over.