Meldingen under forteller om økende spenninger innad i NATO. Dette er ikke noe nytt, men rapporteres ikke til befolkningen. Disse spenningene dreier seg naturligvis om våpen, militært utstyr av alle slag. NATO har standardisert våpenutrustningen sin i mange år, noe som er økonomisk og praktisk fornuftig. Men det har en del negative konsekvenser. Nå er rundt 90% av våpnene produser i USAs våpensmier. Det betyr at markedet for våpenprodusenter sentraliseres til USA noe som rammer land som Tyskland, men ikke minst Frankrike.
Skal EU stable på beina en egen militærmakt som kan forsvare Unionens imperialistiske interesser rundt om i verden, da kan de ikke gjøre seg fullstendig avhengige av konkurrenten USA sitt krigsutstyr. Det er delvis dette innlegget under handler om.

50% av alle F-35-fly står på bakken til enhver tid på grunn av feil som må utbedres.
F-35 er et USA-produsert fly og det er påfallende for alle som lurer på det, hvorfor ikke store land som Frankrike og Tyskland har bestilt noen av disse flyene. Det er sikker flere svar på det, men et av svarene er at disse EU-landene forsvarer sin egen flyindustri. En annen sak er at F-35 sannsynligvis aldri vil bli brukbart som et 5. generasjons-fly, selv om mange politikere og militære fortsatt innbiller seg det.
At bare 50% av flyene til enhver tid er operative er bare en ny skandale ved siden av alle de andre som følger dette prosjektet. Årsaken skyldes at flyene er beheftet med et utall feil som en ikke klarer å rette, ikke minst i de kompliserte dataprogrammene som skal gjøre flyene operative. Altså nok en spiker i F-35-kisten.
Knut Lindtner
Dersom sjefen for det tyske luftforsvaret sier ‘F-35’ én gang til, får han sparken – sier en rapport.
Fra Sputnik
Tyskland fortsetter stadig å se etter hvordan de skal erstatte sine gamle Tornado-flyene. Men sjefen for det tyske luftforsvaret vil bokstavelig talt få sparken om han sier ordet «F-35» offentlig én gang til. Det kommer fram i en nylig rapport.
«Kilder i luftforsvaret forteller meg at dersom sjefen for det tyske luftforsvaret sier ‘F-35’ én gang til, får han sannsynligvis sparken. Det ser ut som de politiske lederne fortsatt går inn for EU-løsningen (enten atomvåpen-oppgraderte Typhoon eller den nye European Jet)», sa den tyske journalisten og forsvarseksperten Christian Theils den 30. januar.

generalløytnant Karl Müllner
I november sa sjefen for Luftwaffe, generalløytnant Karl Müllner, at luftforsvaret trenger et «femte-generasjons» fly. «Det er hva vi behøver». Dette blir ansett som ett av de sterkeste signalene på at Tyskland bør vurdere det stadig problemfylte og svært kostbare ‘berg-og dalbane-flyet’ F-35.
Müllner antydet videre at Tysklands neste kampfly må være «vanskelig å oppdage, og i stand til å identifisere og slå til mot mål på avstand». Av alle de flytyper det tyske luftforsvaret har bedt om informasjon om, F-35, F-15, F/A-18 og Typhoon er F-35 det eneste flyet som oppfyller generalens «femte-generasjons»-kriterier.
Tyske representanter har senere prøvd å distansere seg fra Müllners forkjærlighet for F-35. Viseforsvarsminister Ralf Brauksiepe uttalte i desember at Berlin anså Eurofighter Typhoon som «førstevalg» til erstattning for det tyskproduserte Panavia Tornado. F-15, F/A-18 og F-35 var kun «andre-valg».
Anskaffelsen av F-35 vil dessuten være politisk ‘giftig’ i lys av de siste årenes kunngjøringer om et felles fransk-tysk femte-generasjons kampfly, muligens utviklet i samarbeid med flere europeiske partnere.
Men femte-generasjons fly er ekstremt kostbare å designe, bygge og produsere. Noen analytikere er skeptiske til om Frankrike og Tyskland er i stand til å finansiere en slik ønskedrøm uten å måtte skjære i sosialprogrammene i budsjettene sine.
Én side ved kjøp av Tornado kampfly er at disse ikke kan ha atomvåpen. Tyskland, Italia, Nederland og Tyrkia har et felles arsenal på omtrent 200 B-61 atombomber som del av sin NATO-forpliktelse, ifølge The Nuclear Threat Initiative.

Mark Welsh
Som kommentar til at Tyskland snakker om å muligheten til å velge et framtidig fly som ikke kan fører atombomber sier stabssjefen for USAs luftforsvar Mark Welsh: «Som NATO-land – om de velger å ikke oppgradere sin egen flykapasitet til å bære atomvåpen, da må andre NATO-land som har denne kapasiteten fra et operativt perspektiv, ta dette ansvaret».
F-35 kan ennå ikke bringe atomvåpen, men det er meningen at de skal ha denne kapasiteten i løpet av 2020 – 2022. Dette fortalte brigadegeneral i USAF Scott Pleus til military.com i fjor.
Oversatt av Ingunn Kvil Gamst
Bilder/tekst: Knut Lindtner
https://sputniknews.com/military/201802021061277551-german-air-force-chief-f-35-fired/
1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 826 ganger.
2 Kommentarer
Bra.
Så får vi anta at problemene med F-35 utsetter krigs(angreps-)lysten , -en tid.
Vi mangler kampflyene vi trenger.