Hvis vi ser bort fra noe sjølskryt tyder informasjonene under på at Huawei vil klare seg godt til tross for USAs sanksjoner mot selskapet. Jeg må gjenta at jeg ikke tror USAs motstand mot Huawei skyldes frykten for kinesisk overvåkning, men at deres teknolog blokkerer for USAs overvåkning som de driver gjennom NSA og Five-Eyes-systemet.
Land som kjøper Huaweis 5G teknologi kan ikke lenger overvåkes av USA og dermed brytes USAs overvåkningsmonopol (som Edward Snowden avslørte). Dette er akkurat nå langt viktigere enn en fremtidig overvåkning fra Kinas regjering som en naturligvis ikke kan se bort fra.

Det en heller ikke kan se bort fra er at kampanjen mot Huawei har ført til et større engasjement for å utvikle selskapet. Det antydes vel at det henger sammen med at mange medarbeidere er deleiere i selskapet.
Jeg vet naturligvis ikke om dette er riktig, men det er et interessant perspektiv. For hvis det er riktig oppnår USA presis det motsatte av hva de ønsker. Også det tror jeg, kan henge sammen med at Huawei allerede er ledende nå på en rekke teknologiske områder og skaper sin egen utvikling gjennom nye oppfinnelser slik alle frontselskaper er tvunget til.
De som er ledende kan ikke boikottes – de må taes på andre måter. Men vi får se. Er en på etterskudd kan teknologi stjeles, men de som leder har ingen å stjele fra.
Knut Lindtner
Tallene viser at det er USA som latterliggjøres, ikke Huawei.
USAs forbud satte fart på Huawei, de flyter over av kontanter og aksjehandelen deres er på topp.
Av Umesh Desai
Den unoterte kinesiske telekommunikasjons-giganten Huawei Teknologi ble tidligere i år gjort til en paria av USAs myndigheter da de nedla forbud for Huawei å kjøpe viktige deler, og nektet dem adgang til viktige markeder.
Tror du at det hørtes ut som en dødsdom for selskapet? Tro om igjen.

Denne uken kunngjorde Huawei at de deler ut 286 millioner dollar i bonus til sine arbeidere. Aksjene deres er fortsatt i handelen over par, og kontantbeholdningen deres er massiv.
Dette er neppe tegn på at selskapet strever under sanksjonene.
Selskapet har gjentatte ganger benektet påstandene fra USA om at de er et redskap for den kinesiske regjeringen. Det er jo dette som har fått Washington til å forby selskaper i USA å bruke Huawei-produsert utstyr.
Huawei er verdens største produsent av telekom-utstyr, og verdens nest største smart-telefon-produsent.
Ifølge data fra International Data Corporation økte smart-telefon-eksporten fra Huawei i kvartalet juli – september med 18,6 prosent til 66,6 millioner – like bak det verdensledende Samsung som eksporterte 78,2 millioner.
«Huawei har økt markedsandelen i Kina og i utlandet til tross for problemene med USAs handelskrig. Og de kan komme til å bli en ledende smart-telefon-produsent i løpet av de neste to kvartalene», sier Nitin Soni, direktør for Fitch Ratings selskap-rangering.
Han sier telekommunikasjon er et voksende marked. Det står overfor press på kapital-investeringer og sårbarheten når det gjelder en begrenset 5G-handel på kort sikt. Verden kan være villige til å kjøpe Huaweis 5G-utstyr dersom det er billigere og har bedre teknologi enn de europeiske konkurrentene.
Det er ikke bare Soni blant industrilederne som også anerkjenner kvaliteten på Huaweis standard.

Direktør for Indian telco Bharti Enterprises, Sunil Mittal, sa for eksempel nylig: «Jeg kan trygt si at deres produkter innenfor 3G og 4G har vi erfart er betydelig overlegne de fra Ericsson og Nokia. Jeg har brukt alle tre».
I 2025 regner man med at deres aksjer vil gi et utbytte på 4,125 prosent. Prisen innenfor aksjehandelen er på 104 dollar, mens aksje-eierne kun vil få 100 dollar ved forfall. Bonusen vil bli kompensert av en årlig kupong, som vil redusere utbyttet.
Aksjene gir i øyeblikket et utbytte på 3,4 prosent sammenliknet med de 4,125 prosentene utbytte da de ble utstedt, Det vil si at prisen på aksjene har steget fra 99 dollar i 2015 til nåværende 104 dollar. Prisene på aksjene beveger seg i motsatt retning av utbyttet.
Høydepunktene i finansene viser ingen tegn til svakhet. Selskapet har en kontantbeholdning på 39 milliarder dollar, og legger til 10 milliarder dollar hvert år fra produksjonen.
Så faktum er at forbudet fra USA mot Huawei bare hjelper selskapet.
»Et forbud mot USA-selskaper, som Google, mot å levere software til Huawei, kan føre til raskere innovasjon hos Huawei,slik at de kan utvikle sitt eget operativssystem og sine egne chips», sier Soni.
Oversatt av Ingunn Kvil Gamst
Forsidebilde: Erik Johanssons fotomanipulasjoner
1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 211 ganger.
3 Kommentarer
5 G er en alvorlig helsetrussel for oss alle. Blir det rullet ut blir vi alle sterile og syke. Man kan faktisk gå så langt som å si at USA og Kina krangler om hvem som skal få lov til å drepe oss. Jeg savner mer fokus på helseaspektet ang. 5 G her inne på Derimot.no.
Helt enig med deg Trygve. Mer fokus på 5G ville være bra. Men vanskelig tema å dekke.
Diskuterer aktivt om dagen med telefolket om 5G og kort oppsummert, så er det ikke noe håp blant den gjengen. De må bli syke selv først. Selv magnetfeltsmåleren min ble idiotforklart av de apekattene.
https://www.diskusjon.no/topic/1860838-hvorfor-har-ikke-myndighetene-v%C3%A5res-noe-fokus-p%C3%A5-helseskader-ved-5g/page/7/?tab=comments#comment-25163265
Er det forresten en grunn til at det har blitt så stille fra deg på Resett.no sitt diskusjonsforum Trygve? Hevet ut? Foretrekker forøvrig også derimot.no, da det virker som deres eneste agenda er sannheten. Da får jeg heller leve med mange venstreorienterte skribenter. Hopper over alle artiklene om Klassekampen avisen for eksempel. Document har åpenbart en agenda og synes også Resett bruker litt for mye energi på å skape konflikt og litt for lite energi på å se årsakene bak. Som Agenda 2030 osv.